OmaVero

OmaVero

On 1 joulukuun, 2017, Posted by , In Yleinen, With Kommentit pois päältä artikkelissa OmaVero

Verottaja on tehnyt loppuvuodesta muutoksia OmaVero palveluihin. On suositeltavaa, että asiakkaat tallentavat käyttäjäprofiiliin sähköpostiosoitteensa, näin asiakkaat saavat sähköpostiin ilmoituksia OmaVerossa julkaistavista yhteenvedoista, viesteistä, päätöksistä ja kirjeistä sekä puuttuvista ilmoituksista ja myöhässä olevista maksuista. Paperisten ilmoitusten määrää vähennetään verohallinnossa asteittain.
Jatkossa OmaVerossa käytetään erilaisia viitenumeroita. Yhteisöjen tuloverojen viite on eri asia kuin oma-aloitteisten verojen viite. Oma-aloitteisille veroille on oma viitenumeronsa, joka on ollut käytössä jo aiemmin. Jos olet tallentanut oma-aloitteisten verojen viitenumeron verkkopankkisi maksupohjaan, huomioi, että et voi maksaa samalla viitteellä yhteisöjen tuloveroja. Verolajin viitettä käyttämällä maksu kohdistuu oikealle verolajille. Jos maksat yhteisöjen tuloveroja oma-aloitteisten verojen viitteellä, maksu käytetään ensisijaisesti oma-aloitteisille veroille. Jos oma-aloitteisia veroja ei ole erääntynyt maksettavaksi, käytetään saapunut maksu kuun lopussa muille erääntyneille veroille, kuten esimerkiksi yhteisöjen tuloveroille. Yhteisöjen tuloverojen eräpäivä on kuitenkin jo kuun 23. päivä, joten erääntyneelle yhteisöjen tuloverolle ehtii kertyä viivästysseuraamuksia ennen kuun loppua. Verolajikohtaiset viitenumerot löytyvät esimerkiksi OmaVerosta tai verotuspäätöksen maksutiedoista.
Jos tarvitset käyttöopastusta palvelun käytössä tai omat Katso-tunnisteet eivät toimi, niin ota yhteys kirjanpitäjääsi, katsotaan yhdessä, että asia saadaan toimimaan.